Overslaan en naar de inhoud gaan
Back to overview

Mijn start bij Bennet Engineering

kanbtoor
Nieuwtjes

Na 2 jaar ervaring te hebben opgebouwd binnen de preventiedienst van Tabaknatie, werd ik gecontacteerd door Bennet. Aangezien ik niet meer het gevoel had dat ik me verder aan het ontwikkelen was, besloot ik om eens te luisteren naar wat Bennet me aan te bieden had.

Bennet stelde mij meteen een ambitieus project voor in de chemische sector. Persoonlijk vind ik het belangrijk om in het begin van mijn professionele carrière steeds te worden uitgedaagd en veel bij te leren. Deze twee belangrijke vereisten vond ik terug in het project dat Bennet mij aanbood. Daarnaast heb ik ook de ambitie om mij verder te ontwikkelen en bepaalde opleidingen te volgen. Zo zou ik graag op termijn preventieadviseur niveau 1 en milieucoördinator niveau A worden. Toen Bennet hier positief op reageerde en zelf voorstelde om hierin te willen investeren, wist ik dat ik de stap zou zetten.

Voor preventieadviseurs kan ik de werking van Bennet alleen maar aanraden. Bennet biedt de kans om op projectmatige basis ervaringen op te doen bij verschillende klanten.
Brent
Brent
Preventieadviseur

Bij Fuji Film ging ik aan de slag als consultant en werd ik ingezet als junior preventieadviseur. Onder begeleiding van de ervaren preventieadviseur van Fuji, was dit voor mij een ideale leerschool om de chemische industrie te leren kennen. Verder gaf Fuji mij ook de kans om enkele weken mee te lopen met de productie afdelingen zodat ik de processen, installaties en de chemische producten sneller zou leren kennen. Mijn voornaamste taak was om de wettelijke verplichtingen uit de codex welzijn op het werk weg te werken voor de zaken waar Fuji Film nog niets voor had gedaan. Een goed voorbeeld hiervan was mijn project omtrent ergonomie. Hiervoor ben ik bij elke afdeling langs geweest om na te vragen wat volgens hun de ergonomische risico’s waren tijdens het uitvoeren van hun werk. Van elk risico heb ik een risicoanalyse gemaakt. Tijdens meetings met de ervaren preventieadviseur gaf ik dan mee voor welke werktaken er in het kader van ergonomie aanpassingen moesten gebeuren. Ook heb ik mijn kennis kunnen verbreden omtrent bepaalde methoden van risicoanalyses specifiek voor de procesindustrie. Daarnaast werd ik ook betrokken bij de opmaak van indienststellingsverslagen zowel voor installaties als voor bepaalde ruimtes.

Voor preventieadviseurs kan ik de werking van Bennet alleen maar aanraden. Bennet biedt de kans om op projectmatige basis ervaringen op te doen bij verschillende klanten. Als beginnende preventieadviseur kan je op die manier vergelijken, hoe bedrijven aan de verschillende wettelijke bepalingen voldoen. Hierdoor kan je de beste manieren meenemen naar een ander project waardoor je automatisch groeit naar een hoger niveau.