Overslaan en naar de inhoud gaan
Back to overview

Mijn carrièreswitch binnen Bennet Engineering

Onthaal Bennet
Nieuwtjes

Een carrière switch ondernemen is altijd een uitdaging, een beetje onwennig maar ook heel belonend. In 2016 ging ik bij Xervon aan de slag, daar deed ik mijn eerste ervaringen op binnen de process industrie. Desondanks een leerrijk traject binnen Xervon merkte ik toch dat ik naar meer op zoek was dan mijn toenmalige werkgever mij kon bieden. In december 2020 werd ik via via in contact gesteld met Bart Vranken, wat mij meteen opviel na een eerste gesprek was de warme, joviale maar vooral oprechte aanpak die Bart naar mij uitstraalde. Al snel bleek dat mijn sollicitatie proces niet van een leien dakje ging lopen. Corona lockdowns hadden onzekerheid gezaaid op de job markt en ik werd bij alle bedrijven waar Bart mij voorstelde de loef afgestoken door meer ervaren profielen. Bart bleef volharden en na een eerste gesprek bij Lanxess kreeg ik al snel het nieuws dat ik kon opstarten als Construction Supervisor.  

Mijn start

Op 16 november 2021 liep ik voor de eerste keer Lanxess binnen als Construction Supervisor. Na 5 jaar werkzaam te zijn als contractor was ik toegegeven toch wel wat nerveus om “de andere kant van de tafel” te ontdekken. Mijn opstart verliep heel vlot en ik werd onder de vleugels genomen van een zeer ervaren collega die mij de kneepjes van het vak leerde. Ondanks dat ik als consultant niet op dagelijkse basis in contact stond met Bennet HQ merkte ik toch wel dat er langs de kant van Bennet heel veel moeite werd gestoken in de belofte van “het warme nest” waar te maken. Toffe events georganiseerd door het Bennet branding genie Alizé, check-ups door onze HR-supersterren Kim en later ook Evelien. En ook teambuildings die ik zelf mee mocht helpen organiseren.

Na anderhalf jaar op Lanxess te werken kreeg ik het nieuws van Bart dat hij had besloten om een andere weg in te slaan en tegelijk plantte hij dan ook een zaadje bij mij door te zeggen “is die job niks voor u”. Dat gesprek is bij mij even blijven nazinderen maar nadat het nog eens ter sprake kwam begon ik er toch meer en meer over na te denken. De switch van voorman naar Construction Supervisor was een natuurlijke groei maar de switch van Construction Supervisor naar Technical Recruiter is natuurlijk een heel ander verhaal. Ik werd over de schreef getrokken om de uitdaging aan te gaan door de Bennet aanpak die ik zelf had mogen ervaren tijdens mijn korte tijd bij de firma en besloot dat ik ervoor wou gaan en mee wou helpen verder schrijven aan het Bennet verhaal. Ik ging daarna ook op gesprek met onze nieuwe kapiteins Mitch en Willem waar het voor mij ook heel duidelijk werd dat zij dezelfde waarden en normen droegen als Fréderic.

Mijn opstart verliep heel vlot en ik werd onder de vleugels genomen van een zeer ervaren collega die mij de kneepjes van het vak leerde.
Robin website
Robin
Technical Recruiter

De switch

Enkele maanden later was het zo ver. Nogmaals werd ik door iemand ervaren onder de vleugel genomen om de kneepjes van het vak te leren. The man, the myth, the legend Fréderic Ledent himself ging mijn nieuwe opleidingsbuddy Gwen en ikzelf klaarstomen. Vandaag de dag ben ik nog steeds volop in opleiding. De waarden en normen van Bennet staan intussen in mijn geheugen gegrift en dankzij de doorgedreven opleiding en ondersteuning van mijn sales collega’s Mitch, Juanitha en Sana ben ik inmiddels mijn eerste stappen aan het zetten in de wereld van recruitment. Het is al een topervaring geweest om achter de schermen te mogen kijken en de mensen te leren kennen die het leven als consultant mogelijk maken zoals onze top boekhoudster Inge.

Ik kijk er alvast naar uit om hier op Bennet HQ mezelf verder te mogen ontwikkelen!

Team Bennet