Overslaan en naar de inhoud gaan
Back to overview

5 years Bennet Engineering

5 jaar bovenuit
Evenementen

12 mei nodigden we alle Benneteers uit in The Chapel in Mechelen om samen te vieren dat Bennet 5 jaar bestaat!
Kleine trip down memory lane..

44 400 uren, 1850 dagen, 264 weken, 61 maanden ofwel 5 jaar en 1 maand moeten we teruggaan in de tijd om op maandag 18 april 2017 uit te komen. Het moment dat Bennet, het toenmalige Dixon Engineering, officieel van start is gegaan. Vandaag, donderdag 12 mei, staan we hier 5 jaar later, na een naamsverandering van Dixon naar Bennet, 2 verhuizen, het verwelkomen van 114 Benneteers, het afronden van 262 projecten, 17 maanden Corona en het belangrijkste een tal van mooie momenten, hier samen met alle Benneteers (of toch zo goed als) om een speciale moment te vieren in het jonge bestaan van Bennet. 

Aangezien het moeilijk is om een periode van 5 jaar te kunnen vertellen in 5 minuten heb ik getracht om een aantal leuke weetjes en mijlpalen te vertellen aan de hand van 5 weetjes:

5 years Bennet

Weetje één

De warme bakker tegenover de industriële bakker. Eigenlijk is dit ook de why, de waarom dat Bennet is opgericht. Na 6 jaar actief te zijn voor een multinational was het tijd om het anders te doen. Niet meer de focus te gaan leggen op volume, maar eerder op het kwalitatieve. Veel persoonlijker, warmer met de focus op persoonlijk contact, medewerkers kansen te geven, ze te ondersteunen in hun groeipad waar je ook als bedrijf in moet durven en willen investeren. Het gevoel en de dankbaarheid te krijgen dat je meer bent dan een gewone werkgever, maar dat je wordt bezien als een werkgever die het anders wil doen voor zijn mensen. Uit deze gedachtegang is dan ook Bennet ontstaan.

bennet engineering 5 jaar

Weetje 2

The first Benneteers are still there! Als eerste knallen met Vranken. Voor diegene die niet weten wie het is, is het Bart. Bart was de eerste die ons team op het hoofdkantoor heeft vervoegd. Ik ken Bart intussen al bijna 8,5 jaar, ver terug in de tijd, in onze periode bij ons vorig bedrijf. Bart is iemand die heel kwalitatief werkt, die er steeds is voor zijn mensen en die alles tot in detail juist wil hebben. Dikke merci Bart om in die 5 jaar je vol te geven, te blijven knallen en Bennet mee op de kaart te zetten. Als tweede 1ste Benneteer wil ik ook even Roeland vermelden. Roeland was onze 1ste echt Benneteer die op project ging werken. Ik ken Roeland als een heel correcte, goedlachse kerel die ook steeds alles zal doen om samen iets te bereiken. Ik wil je eveneens bedanken om toch de moedige stap te maken om toch een zekere stap in het onbekende te maken. Dikke merci! 

Roeland Bart

Weetje 3

Work hard, play harder. Sommige Bennet anciëns weten het al iets beter dan andere maar binnen Bennet houden we ervan om hard te werken, maar ook samen te genieten van samen dingen te doen, samen dingen te vieren. Zo zal ik me onze eerste teambuilding blijven herinneren waar we een hapje zijn gaan eten in de Umami, of de 2de waar we voor de eerste keer van grond zijn gegaan in Antwerpen. Ook het ontstaan van de Bennet Kulture club heeft ervoor gezorgd dat we nog vele leuke memorabele momenten gaan hebben. Ook bedankt aan iedereen die hieraan wil meedoen. 

5 jaar bestaan bennet

Weetje 4

Corona. Uiteraard mag deze jammer genoeg niet ontbreken in het volledige verhaal. Uiteindelijk heeft dit toch bijna 1/4 van ons bestaan overschaduwd. Vanuit Bennet was dit voor ons een 1ste keer waarbij we toch een investering hebben moeten doen. Het was ook de moment om naar onze Benneteers te tonen dat we ook in moeilijke momenten er voor hen zijn en dat we op lange termijn met onze mensen willen samenwerken. Zo ben ik ook trots dat niet alleen onze Benneteers ons het vertrouwen hebben gegeven, maar dat ook wij als organisatie slechts 1 persoon in die periode hebben moeten laten gaan. Ook aan alle Benneteers bedankt om in deze moeilijke tijden in ons te blijven geloven! 

Teambuilding
Ik ben blij dat ik me dag in/dag uit mag laten omringen door fantastische mensen die van Bennet een succesverhaal willen maken. Ik kan het niet meer zeggen maar 1000 x bedankt voor alles! 
Fréderic
Manager Bennet

Weetje 5

Waar we staan de dag van vandaag. Ik, wij, met heel Bennet kunnen met veel trots en fierheid terugblikken op 5 geweldige jaren. Het klinkt misschien cliché maar zonder jullie allemaal had dit vandaag niet mogelijk geweest. 

Met deze 5 weetjes wil ik dan ook de toon zetten om er een geweldig feestje van te maken. Dus laten we klinken op de voorbije 5 jaar, en laten we de komende 5 jaar er terug op knallen! 

Cheers! 

Cocktails Bennet