Overslaan en naar de inhoud gaan
Back to overview

Verschillende CAPEX & investeringsprojecten

Tijdsduur: 2,5 years Disciplines: E&I, Construction Management, Workpreparation
Ashland
Pharma

BEDRIJFSPROFIEL

Een sterk ingenieursdepartement dat mikt op voortdurende verbetering
Onze klant produceert fijne chemicaliën voor de diverse sectoren waaronder farmaceutische, bouw- en voedingsindustrie. Ze streven continu naar betere producten om te voldoen aan de noden van de klant.

Om deze mindset van voortdurende verbetering aan te moedigen, beschikken ze over een bekwaam team van ingenieurs die trachten te kijken naar de productkwaliteit, de veiligheid van de werknemers te verbeteren en de impact op het milieu te verminderen. Dit kan gaan om het veranderen van enkele open/gesloten regelkleppen of de montage van een nieuw inline toestel dat de kwaliteit meet. Maar het kan ook zo veelomvattend zijn als de modernisering en verbetering van het functionele veiligheidssysteem in de hele fabriek.

De laatste 2 jaar heb ik samengewerkt met Bennet. Ze hebben hun betrouwbaarheid als partner bewezen en bieden technische en andere ondersteuning als het nodig is.
david duerloo
David
Project Ingenieur E&I

DE OPDRACHT

Functionele verbeteringen op het vlak van veiligheid
Een groot deel van het project speelt zich af in het onderdeel E&I van de functionele veiligheidsprojecten. Dat begint al in de eerste designontwikkelingsfase, waarin we vanuit Bennet Engineering het toepassingsgebied bepalen op basis van P&ID's en lijsten die procesingenieurs hebben opgesteld.

In de gedetailleerde ingenieursfase worden instrumenten gekozen op basis van talloze criteria die vastgelegd zijn aan de hand van interne procedures en goede ingenieurspraktijken. Die instrumenten moeten passen bij de behoeften inzake functionele veiligheid en moeten bestand zijn tegen de zware omstandigheden in de buizen van de fabriek in Doel. Ook het elektrisch ontwerp is een deel van deze fase. Het omvat het ontwerp van instrumentlussen, elektriciteitskasten en netwerken.

De bouw en ingebruikname zijn de meest stresserende, maar ook de mooiste fases. Een grote groep mensen stelt samen alles in het werk om een gezamenlijk doel te bereiken. Alle losse eindjes komen samen in één groot werkend geheel.

ONZE AANPAK

Communicatie en technische kennis was het belangrijkste voor de openstaande positie. Zorgen dat de verschillende betrokkenen op één lijn zitten en alle nodige informatie hebben is een uitdagend maar belangrijk karwei. Binnen de opdracht waren we verantwoordelijk voor :

  • Volledige project coördinatie van E&I activiteiten
  • Zorgen voor de interfaces tussen diverse stakeholders (piping, mechanical, maintenance, …)
  • Opstellen Kostenschatting
  • Basic engineering (aanpassen PID, offerte aanvraag,…)
  • Overdracht en review van de detail engineering (detail engineering wordt door een externe partner gedaan)
  • Design reviews van elektrische schema's in Autocad, Eplan & Smartplant
  • Technische controle
  • Overdracht planning met afdeling ‘uitvoering/constructie’
  • Formuleren van verbetervoorstellen aan de plant owner
  • Opvolgen van de ‘uit te voeren’ werkzaamheden en quality contro