Overslaan en naar de inhoud gaan
Back to overview

SHUTDOWN ONDERSTEUNING TAR BINNEN CHEMISCHE INDUSTRIE

Tijdsduur: 2 jaar Disciplines: Piping & Mechanical, Werkvoorbereiding
Ineos phenol
Petrochemie

HET BEDRIJFSPROFIEL

Met een jaarlijkse productie van 680.000 ton per jaar is onze klant te Antwerpen 's werelds grootste producent van Fenol en zijn ze een gevestigde waarde in de chemische industrie. Elke 3 jaar gebeurt er een turnaround voor het uitvoeren van werken en inspecties, die niet tijdens werking kunnen uitgevoerd worden. Deze turnaround dient nauwkeurig voorbereid en opgevolgd te worden om vertraging en dus productiestilstand te voorkomen.

DE OPDRACHT

Tijdens de turnaround heeft Bennet taken opgenomen als area-verantwoordelijke piping-mechanical van de utilities afdeling, We waren hierin verantwoordelijk voor de constructie supervisie, inspectie en volledige coördinatie.

De plant opgedeeld in verschillende zone’s, elke zone werd geleid door een areaverantwoordelijke. De opdracht als areaverantwoordelijke piping-mechanical en areaverantwoordelijke projecten omvatte het in het veld opvolgen en bijsturen van de ingeplande jobs en projecten. Dagelijks werden eerstelijns problemen opgelost en werd de planning volgens de feedback van de areaverantwoordelijke up-to-date gebracht of aangepast.

Bennet Engineering gaf ondersteuning voor het inplannen en aansturen van de dagdagelijkse periodieke en niet-periodieke inspecties, knopen doorhakken bij problemen die bleken uit een afgekeurde inspectie, verbeter – en herstelvoorstellen doen, kritieke inspectie uitvoeren, holdpoints checken, etc.

Bennet heeft er mee voor gezorgd dat de turnaround veilig en correct tot een goed einde werd gebracht binnen timing en budget.. Na de turnaround heeft de klant ons verder ingeschakeld voor het dagdagelijkse onderhoud waarin we ondersteuning bieden op vlak van werkvoorbereiding en constructie supervisie van allerlei piping – en mechanical (static) equipment opdrachten.

ONZE AANPAK

  • Inplannen en aansturen van dagdagelijkse periodieke en niet-periodieke inspecties
  • Troubleshooting
  • Uitwerken van verbeter – en herstelvoorstellen
  • Vervangen of reviseren van ventielen en leidingwerk
  • Openen en sluiten van warmtewisselaars voor periodieke inspectie
  • Inspectie en revisie van veiligheidsventielen
  • Plaatsen van nieuw leidingwerk en componenten
Een goede voorbereiding en een strikte opvolging zijn de sleutelwoorden voor een goede stilstand.

Tom
Tom
Project Consultant