Overslaan en naar de inhoud gaan
Back to overview

Ontwerpen van een nieuwe elektrolyse lijn voor Nouryon Oulu

Omvang: € 48 M Tijdsduur: 1,5 jaar Disciplines: Management
Nouryon Oulu
Chemie

Ontwerpen van een nieuwe elektrolyse lijn, ombouwen van twee bestaande elektrolyse lijnen, en het uitbalanceren van het watergebruik voor Nouryon Oulu.

 

BEDRIJFSPROFIEL

Onze klant is een wereldspeler binnen de sector van studiebureaus. Zij zijn een specialist in het aanbieden van engineering services met een focus op basic en detail engineering.
Samen met onze klant werken we aan een project-cluster voor hun chemische klant in Finland, die gespecialiseerd is in fine-chemicals voor de papierindustrie. Het team zit verspreid in België, Zweden, Finland, Spanje, India, en Singapore.

DE OPDRACHT 

De project-cluster waar we mogen aan meebouwen omvat drie onderling verbonden projecten. Het grootste project binnen de cluster bestaat uit het ontwerp van een nieuwe elektrolyse lijn voor het produceren van natriumchloraat in een bestaand gebouw. Het tweede project richt zich op de ombouw van twee bestaande elektrolyse lijnen zodat de elektrolyse cellen in parallel kunnen produceren i.p.v. in serie zoals de huidige opstelling is opgebouwd. Tot slot, moet het derde project de onbalans in watergebruik van de verschillende processen weer in balans brengen.

Binnen deze project-cluster vertolk ik twee taken. Ik neem de rol als project engineer op mij om alle technische engineering te overzien en te garanderen dat de interfaces tussen de disciplines en projecten op een efficiënte en kwalitatieve manier worden gegarandeerd. Binnen het kader van het ombouw project, neem ik eveneens de projectmanagement taken op mij.

ONZE AANPAK

Communicatie, flexibiliteit, respect, en een gezonde portie drive zijn de kernwoorden voor dit project. Een goede samenwerking bewerkstelligen tussen de verschillende disciplines vergt tijd, geduld, en vrijheid. Bij de klant krijg ik dan ook de mogelijkheid om zelf met ideeën te komen en deze te implementeren.
Je merkt echter wel dat het voor een jonge project engineer niet altijd eenvoudig is om leiding te geven aan een team van oude rotten in het vak. Gelukkig geven de vele trainingen binnen Bennet een goede houvast en projectmanagement kennis zodat ik al snel in staat was om de balans te laten omslaan in het voordeel van het project.

Elektrolyse is een enorm belangrijke technologie voor de energietransitie en waterstofgas. Daarom ben ik dan ook enorm blij om aan dit project te mogen meewerken en tegelijk mijn proces kennis voor de energietransitie verder uit te bouwen.
Niels
Niels
Project Engineer