Overslaan en naar de inhoud gaan
Back to overview

Jet Full ombouw en aanpassen van de installatie

Omvang: € 2 miljoen Tijdsduur: 2 jaar Disciplines: Management, Piping & Mechanical, Civil/Steel/Structural, Werkvoorbereiding, Scheduling, Constructiemanagement en supervisie
Referentie
Tank terminals

BEDRIJFSPROFIEL

Onze klant is een grote speler binnen de Bulk en Overslag industrie en telt meer dan 55 installaties. Gezien het groot aantal installaties die aanwezig zijn op de site moeten ze op regelmatige basis diverse wijzigingen aanbrengen voor de klant aan de installaties.

DE OPDRACHT

Binnen de afdeling projecten & engineering hebben ze een specifieke afdeling die zich bezig houdt met de lopende wijzigingen aan bestaande installaties. Gezien de hoge workload naar werkzaamheden heeft de klant de vraag gesteld om hierin bijkomende support aan te bieden.

De installatie wijzigingen en/of aanpassingen zijn zeer uiteenlopend, van het vervangen van een bestaand instrument/stuk leiding/ventiel tot het voorzien van nieuwe metingen nieuwe leidingen voorzien/opstellen nieuwe veiligheidsdossiers en concepten,… Gezien onze sterke expertise op vlak van project management / engineering van diverse Management of Change projecten gaf Bennet Engineering ondersteuning aan de afdeling voor het werken van de lopende opdrachten. Daarin waren we verantwoordelijk voor de ganse engineering vanaf conceptuele design tot constructiepakket voor projecten tot +/- 2.000.000 euro. ook volgen wij samen de uitvoering op.

ONZE AANPAK

Hiervoor waren we verantwoordelijk voor de volledige coördinatie van de werkzaamheden :

  • Multidisciplinaire ondersteuning op vlak van electrical & instrumentation, piping, mechanical, scaffolding, panting en het civiele.
  • Zorgen voor de interfaces tussen diverse stakeholders (piping, mechanical, maintenance, …)
  • Opstellen Kostenschatting
  • Basic engineering (aanpassen PID, offerte aanvraag,…)
  • Overdracht en review van de detail engineering (detail engineering wordt door een externe partner gedaan)
  • Technische controle
  • Overdracht planning met afdeling ‘uitvoering/constructie’
  • Formuleren van verbetervoorstellen aan de plant owner
  • Field checks voor de ‘uit te voeren’ werkzaamheden
Onze klant beschouwt ons als een echte partner in hun organisatie en dat maakt het werken enorm aangenaam.
Ronald
Ronald
Construction Supervisor