Overslaan en naar de inhoud gaan
Back to overview

Werken als Project Consultant | Weg met de vooroordelen.

Team Dixon Engineering
Nieuwtjes

Als recruiter heb je per dag heel wat kandidaten aan de lijn die je graag wilt leren kennen. Wat doen ze graag? Welke functie willen ze graag uitoefenen? En hoe kan Bennet hierbij tegemoet komen?

Binnen Bennet kan je op twee manieren in dienst komen:

  • Freelance
  • Project Consultant

Als recruiter merk je al snel dat kandidaten het concept ‘Project Consulting’ niet helemaal onder de knie hebben of een reeks vooroordelen hebben klaarstaan. Wat betekent het om een Project Consultant te zijn bij Bennet en welke vooroordelen kan je volledig van de baan vegen?

What’s in a name: Project Consulting

“Een Project Consultant bij Bennet is een vaste werknemer met een contract van onbepaalde duur die voor een project een eindklant ondersteunt in hun activiteit.”

De vooroordelen die de recruiters bij Bennet vaak te horen krijgen, staan hieronder even opgesomd samen met de nodige uitleg moest je nog niet helemaal overtuigd zijn!

“Als Project Consultant heb je geen werkzekerheid.”

We beg to differ! Bij Bennet zoeken wij steeds naar langdurige opdrachten (>6 maanden). 3 maanden voordat de opdracht ten einde zou lopen – en rekening houdend met jouw voorkeur – trachten wij de opdracht bij de eindklant te verlengen. Indien de eindklant geen mogelijkheden meer biedt, zoeken we reeds 3 maanden op voorhand naar een nieuwe opdracht zodat je geniet van een vlotte overgangsperiode. Wie wilt er nu graag op de bank zitten? Niemand toch!

 

“Tegen dat ik ben ingewerkt bij de ene eindklant, moet ik al naar een volgende klant.”

Dat is zeker niet altijd het geval. Vele van onze consultants kunnen lang (+2 jaar) bij eenzelfde eindklant vertoeven. Je kan dit nadeel ook snel ombuigen naar een voordeel. Veel ervaring opdoen bij verschillende eindklanten staat namelijk mooi op je CV. Je leert op verschillende sites werken, je snel aanpassingsvermogen stijgt en dus ook je credibiliteit bij sollicitaties. 

 

“Doorgroeien binnen consultancy lijkt mij niet mogelijk.”

Je moet eigenlijk steeds in je achterhoofd houden dat Bennet je werkgever is en wij dus ten alle tijden zorgen en werken aan het vervullen van jouw noden. Ook al zit je niet fysiek op het hoofdkantoor, toch ben jij een vaste medewerker. Vanaf de aanwerving kijken we regelmatig waar jouw ambities liggen en werken we daar samen naartoe. Je krijgt van ons een jaarlijks opleidingsbudget, we delen elkaars visie in brainstormmeetings en 1 à 2 keer per jaar leggen we een officieel moment vast om alle noden extra in de verf te zetten. U vraagt, wij draaien!

“Wat gebeurt er met mij als ik het project niet leuk vind?”

Een project kan altijd tegenslagen. Collega’s zijn niet wat ze moeten zijn, jouw waarden rond veiligheid liggen niet in lijn met die van de eindklant, de afstand slaagt tegen, de job inhoud sluit niet aan met jouw ambities, …. Zo’n gevoel van ‘dit project kan ik hier echt niet afmaken’ willen we uiteraard ten alle tijden vermijden. Trek meteen aan de alarmbel en we zorgen zo snel mogelijk voor een ander project!

Zoals je ziet, al jouw zorgen om als consultant aan de slag te gaan zijn niet nodig! :-)

Klinkt dit interessant voor jou? Kijk dan snel tussen onze jobs en wordt onze volgende Benneteer!

Want to get in touch as a client?

Hou je van een doelgerichte aanpak en straightforward communicatie? Dan is Bennet de perfecte match voor jouw technical engineering project, van projectplanning tot mindblowing realisatie.

Want to get in touch as a candidate?

Wie bij Bennet aan de slag gaat, wordt als een pijl gelanceerd binnen een breed netwerk in de procesindustrie. Maar dat is niet alles: we zetten full-on in op een opleidingsplan, persoonlijke groei én een supergezellige teamsfeer. Een afterwork drink, familiedag en andere toffe activiteiten met het Bennet-team? Daar ben jij binnenkort ook bij.