Overslaan en naar de inhoud gaan
Back to overview

Teambuilding 2019

Teambuilding_groep
Evenementen

WANNEER:   Vrijdag 15 november 2019 18       

WAAR:           Antwerpen Centrum

Onze eerste echte teambuilding.. spannend! Een groep van 60 personen met verschillende interesses, een vrijdag in november met kans op regen (of sneeuw)… Absoluut niet gemakkelijk maar ik denk dat we erin geslaagd zijn om de eerste teambuilding op een leuke, persoonlijke manier te organiseren.

Work vs. pleasure

We nodigden iedereen vrijdagochtend om 8u uit om te ontbijten op het kantoor. Zo kon iedereen de nieuwe locatie aan de Oude Leeuwenrui eens bekijken met een koffie’tje en koffiekoeken om de ochtend aan te vangen. De dag begon goed toen ik zag dat iedereen zich goed mengde onder elkaar en er volop gepraat werd om elkaar wat beter te leren kennen. Tenslotte zijn we een groep van 60 personen die op +15 verschillende locaties werken.. Heel wat gespreksvoer dus om elkaar beter te leren kennen

Teambuilding_ontbijt

Met de grote menigte verplaatsten we ons van de Oude Leeuwenrui richting het MAS. Hier pauzeerden we 5 minuutjes om een echte teamfoto te maken. Want laat ons eerlijk zijn: een teambuilding zonder complete teamfoto kan natuurlijk niet. 

Teambuilding_groep_2

We zetten de voormiddag verder in Zaal XL, een verborgen pareltje in Antwerpen boven de Burgerij. Frederic gaf een presentatie over het voorbije jaar, toekomstige projecten, en andere zaken. Ook Alizé en Stefanie stonden de presentatie bij om nieuwigheden aan te kondigen op HR en Marketingvlak. Na een korte koffie-en rookpauze gingen we verder met een sessie…speeddating!

Zoals ik al aanhaalde merkten we dat het belangrijk was dat de groep elkaar beter leerde kennen. Om  te vermijden dat dezelfde “kliekjes” bij elkaar hangen of leeftijdsgroepen elkaar opzoeken, kozen we ervoor om in gemengde groepjes te speeddaten. Telkens de muziek luidkeels te horen was, was het tijd om door te schuiven naar een volgende locatie, naar een ander groepje. Er werd gepraat over hobbies, familie, werk, unieke weetjes enz,… Heel fijn om iedereen beter te leren kennen op deze manier. Tijdens de lunch (waarbij er uiteraard mini-hamburgers werder geserveerd) zag je meteen dat iedereen opnieuw gemengd zat om verder te praten met bepaalde personen. Missie geslaagd!

Teambuilding_Speeddating

Pleasure

We zetten de dag verder op het dak van het MAS. Hier werden we opgewacht door Jan. Jan ging ons écht onderdompelen in de betekenis van “teambuilding”. Dit deed hij door zeer creatieve, leuke opdrachten  met ons uit te voeren tijdens een wandeling door Antwerpen Centrum. Tussendoor werd er gepauzeerd in het gekende café De Muze om terug wat op te warmen gezien het toch een koude vrijdag was! Droog, maar koud.

De opdrachten dienden zich er echt toe om teams en groepen te versterken. Om elkaar beter te leren kennen op een leuke manier waarbij er gelachen werd, geroepen werd. De ene is wat competitiever als de andere zeker ;-)

De dag eindigde op de Grote Markt en welke café kan je niet missen om een Antwerpse Stadswandeling af te sluiten? “Den Engel” natuurlijk! Met 60 man gingen we het café’tje binnen waarbij er in sneltempo ons de drank werd toegereikt. Ik schrok zelf hoe vlot dit ging. Een zeer relaxte, ongedwongen sfeer was ideaal om deze dag te eindigen.

Ik kijk er alvast naar uit om ook in 2020 een teambuilding te organiseren met deze bende!

Teambuilding_Mas
Teambuilding_stad
Teambuilding_café
Teambuilding_markt