Overslaan en naar de inhoud gaan
Back to overview

Mijn traject als consultant

Roeland
Nieuwtjes

Sinds januari 2018 werk ik als project ingenieur voor Bennet Engineering. De jaren daarvoor werkte ik als proces ingenieur voor een ander consultancy bureau. Daar had ik al enkele keren aangegeven dat ik projecten wou gaan doen, maar werd er niet naar mijn vraag geluisterd. Er was altijd een excuus om geen opleiding te geven of om niet naar een meer passende job te zoeken. Eind 2017 heb ik dan beslist dat het tijd was voor een nieuw avontuur en zo ben ik bij Bennet Engineering terecht gekomen. 

In januari 2018 ben ik dan aan mijn eerste opdracht begonnen als proces/project ingenieur voor een klant in Willebroek, waar er carbon black gemaakt wordt. Als procesingenieur heb ik er een grondige PID check gedaan en technische ondersteuning gegeven bij een project om stoom uit het proces te hergebruiken voor het verwarmen van een nieuw sociaal gebouw. Als project ingenieur heb ik er testen gedaan rond de zuivering van het regenwater, heb ik 2 nieuwe filters voor staalname geïntroduceerd en heb ik de mogelijkheden bekeken van een magneetafscheider in het proces.   

In juni 2018 ben ik vervolgens terecht gekomen op een nieuw project, namelijk een tank terminal in de Antwerpse haven, waar men op- en overslag doet van een uiteenlopend gamma van chemicaliën. Daar heb ik als project ingenieur gedurende zo’n 2 jaar tal van projecten gedaan: verschillende aanpassingen aan bestaande leidingen ten behoeve van de noden van klanten, tracen en isoleren van zo’n 800m leiding, installeren van een waterzuiveringsinstallatie en de installatie van een ademluchtcompressor met bijhorend leidingwerk. 

Nadien ben op een ander project begonnen, een andere tank terminal in de Antwerpse haven. Daar heb ik herstellingswerken laten uitvoeren op een aantal betonnen inkuipingen en heb ik de mogelijkheden bekeken om een stalen piperack dusdanig te laten behandelen dat de weerstand tegen aan plasbrand verlengd wordt tot minimaal 30 minuten voordat het piperack het begeeft ten gevolge van de hitte.

Momenteel ben ik bij een klant in Wevelgem aan de slag. Deze klant produceert op planten gebaseerde “zuivelproducten” (dranken, pudding, yoghurt en ijs). Hier werk ik als project manager, in samenwerking met de watergroep, aan een upgrade van de waterzuivering. Door het plaatsen van een nieuw gebouw met bijkomende filtratiemogelijkheden, zal het water dusdanig gezuiverd worden dat het hergebruikt kan worden in de fabriek. Hierdoor zal het waterverbruik drastisch verminderen, wat natuurlijk weer een positieve invloed heeft op de natuur.

Gedurende heel dit parcours dat ik reeds bij Bennet afgelegd heb, is er steeds gezocht geweest naar passende en interessante opportuniteiten en dat is toch iets wat ik enorm waardeer. 

Er is steeds gezocht geweest naar passende en interessante opportuniteiten en dat is toch iets wat ik enorm waardeer. 
Roeland
Roeland
Project ingenieur