Overslaan en naar de inhoud gaan
Back to overview

Mijn Bennet verhaal

Tom
Nieuwtjes

Hallo, ik ben Tom De Soomer en dit is mijn Bennet Engineering verhaal!

Na enkele vlotte intakegesprekken begon mijn avontuur op 4 november 2018 toen ik tewerk gesteld werd  als werkvoorbereider piping.

Ik kreeg de kans om de piping- onderhoudswerken voor de turnaround van 2019 voor te bereiden. Tijdens de turnaround heb ik de taak opgenomen als area-verantwoordelijke voor de Utilities afdeling. De Utilities afdeling verzorgt alle nutsvoorzieningen van stoom, water, perslucht, etc.

Zeker een uitdaging, aangezien deze dienst een grote impact heeft op de hele fabriek. Mijn taak als area-verantwoordelijke omvatte het in the field opvolgen van de jobs naar controle van de kwaliteit, planning en het oplossen van eerstelijnsproblemen. Dagelijks diende ik verslag te geven bij de area-manager over de werken.

Aangezien deze stilstand mijn eerste turnaround in de Chemie was, heb ik onvermijdelijke uitdagingen voorgeschoteld gekregen die bij zo’n opdracht komen kijken: conflicten met mensen in stressvolle situaties, planningsproblemen, niet deftig uitgevoerde jobs,... Iedereen die ooit mee heeft gedraaid tijdens een stilstand weet waarover ik spreek. :-)

Kortom een zeer goede leerschool voor iemand in het begin van zijn carrière.

Na deze opdracht succesvol te hebben afgerond heeft de klant besloten om het contract te verlengen.

Momenteel draai ik mee in de onderhoudsafdeling waarbij ik de onderhoudswerken voorbereid en de werken opvolg, een zeer boeiende job waarbij ik met mijn ruime interesse zeker de nodige voldoening uit de job haal.

Gedurende mijn eerste twee jaar heb ik nog geen seconde spijt gehad van de overstap naar Bennet Engineering! ;-)
Tom
Tom
Werkvoorbereider Piping