Overslaan en naar de inhoud gaan

HR-specialist Copus Group
sluit jubileumjaar af met
2 nieuwe overnames

Teambuilding 2021

 

HR-specialist Copus Group sluit jubileumjaar af met 2 nieuwe overnames

Vergroting expertise in Belgische procesindustrie met Bennet Engineering en Duitse voetafdruk met Primus Personal

HR-specialist Copus Group – moederbedrijf van uitzendspecialist Vivaldis Interim - sluit zijn 30ste verjaardagsjaar af met liefst twee strategische overnames, die van de Belgische outsourcing-expert in procestechnologie Bennet Engineering en de Duitse staffingspecialist Primus Personal. “Met deze twee overnames zetten we flinke stappen vooruit in onze groeiplannen. Met Bennet bouwen we verder op de overname van outsourcing-expert Smart Solutions eerder dit jaar en kunnen we onze positie in engineering verder versterken. Primus vergroot dan weer aanzienlijk onze voetafdruk in Duitsland en verschaft ons een vlottere toegang tot de Oost-Europese arbeidsmarkt”, zegt Anke Ulens, CEO van Copus Group.

Antwerpen – 7 december 2021 – De Belgische staffing-expert Copus Group heeft een stevige ambitie: een marktleiderspositie in België én Duitsland. Het bedrijf, dat exact 30 jaar geleden startte als Vivaldis interim, is dan ook al verschillende jaren op het overnamepad om zijn expertise in bepaalde niches te versterken. Intussen verzamelt de groep al 7 HR-specialisten, 6 in België en 1 in Duitsland. Eerder dit jaar nam de groep ook al outsourcing-expert Smart Solutions over. En daar komen er nu in één klap twee nieuwe specialisten bij. Met het Antwerpse Bennet Engineering vergroot Copus Group zijn expertise in outsourcing, met het Duitse Primus wil de groep steviger voet aan grond krijgen in Duitsland.

Beter inspelen op de noden van de chemiesector met Bennet

Het Antwerpse Bennet Engineering werd in 2017 opgericht, als spin-off van Dixon, en is sindsdien uitgegroeid tot een succesvolle scale-up gericht op gespecialiseerde profielen voor de procesindustrie. Vandaag werkt Bennet vanuit 2 locaties, in Gent en Antwerpen. In 2021 zal het bedrijf een omzet realiseren van 15 miljoen euro met zo’n 100 medewerkers. De klanten van Bennet zijn actief in diverse sectoren, van de chemische industrie, over de farmasector tot voeding en dranken. Huidig manager en oprichter Fréderic Ledent blijft aan boord om Bennet te leiden en zal ook nauw samenwerken met het team van Smart Solutions om de verdere groei in het outsourcing-segment aan te drijven.

Copus CEO Anke Ulens: “Met deze acquisitie bouwen we onze expertise in engineering verder uit en kunnen we ons aanbod versterken, onder meer naar de bedrijven in de chemieclusters rond de havens van Antwerpen en Gent, die uiteraard bijzonder specifieke personeelsbehoeften hebben.”

Fréderic Ledent:Dit partnership met Copus Group is een geweldige opportuniteit voor ons om te leren, verder te groeien en nieuwe markten aan te boren. En dit alles met behoud van onze eigenheid en een gezamenlijke drive om te vernieuwen en te groeien.”
 

Primus Personal opent de poort naar Oost-Europa

De overname van Primus Personal vergroot de voetafdruk van de Copus Group in Duitsland en bouwt verder op de eerdere acquisitie van de Duitse interimspeler SPP Direkt. Waar deze laatste vooral actief is in de zuidwestelijke regio’s, richt Primus zich vooral op het Noordwesten van het land. Het bedrijf stevent af op een omzet van 35 miljoen euro in 2021 en heeft vandaag 50 medewerkers over 11 kantoren die zich richten op gespecialiseerde arbeiders. Daarnaast heeft Primus ook aanzienlijke ervaring in de rekrutering van gespecialiseerde profielen in Oost-Europa voor bijvoorbeeld de zorgsector.

Anke Ulens: “We zien veel potentieel in Duitsland. Primus Personal is daar een heel mooi voorbeeld van. Een speler die met veel succes vakmensen plaatst bij diverse bedrijven. Daarnaast vinden we hun kennis van arbeidsmigratie – voornamelijk vanuit Oost-Europa - een grote toegevoegde waarde. Dat is absoluut een interessante piste om bepaalde knelpuntfuncties in te vullen in de zorgsector en de industrie. Wij kijken dus heel erg uit naar de samenwerking.”

De oprichters van Primus geven de teugels over aan Copus Group die samen met het overige management zal toezien op continuïteit en het verdere succes van het bedrijf.

Anke Ulens is alvast enorm trots op het nieuwe groeipad van Copus Group. “We zijn blij dat we deze 2 mooie bedrijven in onze familie mogen verwelkomen, waar ze onder hun eigen merknaam en identiteit verder kunnen groeien. Hun specialismen zijn een mooie aanvulling op onze huidige competenties en liggen ook helemaal in lijn met onze toekomstvisie: ons verder specialiseren in niches om nog straffere matches op de arbeidsmarkt te kunnen maken.

Met de toevoeging van de nieuwe aanwinsten stijgt de headcount van Copus Group tot meer dan 350 medewerkers en 110 kantoren. In 2022 verwacht de groep een omzet van 250 miljoen euro te bereiken dankzij organische groei én door strategische overnames.

Bennet + Copus
Bennet + Copus

Over Copus Group

Copus Group, (*1991) is een Belgische specialist in staffing die zowel in België als in Duitsland actief is en hier ook een marktleiderspositie ambieert. De Groep verzamelt 9 HR-specialisten in uitzendwerk, HR-consultancy en projectsourcing, waaronder Vilvaldis en SPP Direkt, en biedt zijn klanten toegevoegde waarde vanuit een diepgaande kennis van specifieke niches. De Groep telt meer dan 110 kantoren in België en Duitsland, heeft meer dan 350 vaste medewerkers in dienst en stelt meer dan 4000 mensen tewerk.

De Groep is eigendom van private equity partners Buysse & Partners en Dovesco. Meer informatie over Copus: www.copus.group. Benieuwd naar meer over Smart Solutions? www.smartsolutions.jobs